2023 Hicri Yılbaşı Sene Sonu ve Sene Başı Duası Fazileti

Hicri yılbaşı ne zamandır, Muharrem ayı 2023 ne zamandır? Hicri sene sonu duası Arapça Türkçe okunuşları ve sene başı duaları faziletleri nelerdir haberimizde.

2023 Hicri yılbaşı ne zaman dır?

Miladi takvime (şimdiki takvim)'e göre 18 Temmuz Salı günü Zilhicce ayının son gecesi olup hicri yılbaşıdır. 19 Temmuz 2023 Çarşamba günü Muharrem ayının 1. günüdür. Ayrıca bakınız: Muharrem ayında yapılacak ibadetler

Sene sonu duası Arapça okunuşu:

18 Temmuz Salı 2023 günü güneş batmadan sene sonu duası en az üç kere okunacak. Hicri yılbaşı sene sonu duasını okuyana şeytan;

"Biz, bir sene yorulup bu günahları işletmek için bunca zahmet çektik, o ise bir anda hepsini sildirdi." deyip yüzüne toprak saçarak kaçar.

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
وَصَلَّى اللَّهُ عَلٰى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلٰى أٰلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلَّمَ اَلّٰلهُمَّ مَا عَمِلْتُهُ فِي هٰذِهِ السَّنَةِ مِمَّا نَهَيْتَنِي عَنْهُ وَلَمْ تَرْضَهُ وَنَسِيتُهُ وَلَمْ تَنْسَهُ وَحَلُمْتَ عَلَىَّ بَعْدَ قُدْرَتِكَ عَلَى عُقُوبَتِي وَدَعَوْتَنِي إِلَى التَّوْبَةِ مِنْهُ بَعْدَ جَرآءَتِي عَلَى مَعْصِيَتِكَ اَلّٰلهُمَّ فَإِنِّي أَسْتَغْفِرُكَ مِنْهُ فَاغْفِرْلِي وَمَا عَمِلْتُ فِيهِ مِنْ عَمَلٍ تَرْضَاهُ وَوَعَدْتَنِي عَلَيْهِ الثَّوَابَ فَأَسْأَلُكَ اَلّٰلهُمَّ يَا كَرِيمُ يَا ذَا الْجَلَالِ وَالْإِكْرَامِ أَنْ تَقْبَلَهُ مِنِّي وَلَا تَقْطَعَ رَجَائِ مِنْكَ يَاكَرِيمُ وَصَلَّى اللَّهُ عَلٰى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلٰى أٰلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلَّمَ.

Sene sonu duası video

Sene sonu duası Türkçe okunuşu:

Bismillahirrahmanirrahim.

Ve sallahü Teala Ala Seyyidina Muhhammediv Ve Ala Alihi Ve sahbihi Ve Selleme Allahümme Ma Amiltühü Fi Hazihisseneti Mimma Neheyteni Anhü Velem Terzahü Ve Tesitühü Velem Tensehü Ve Halümte Aleyye Beade Gudratike Ala Ugubeti Ve Deavteni İlettevbeti Minhü Beade Ceraeti Ala Measıyetike Ellahümme Fainni Esteğfiruke Minhü Feğfirli Ve Ma Amiltü Fihi Min Amelin Terzahü Ve Veadte Aleyhissevabe Fe Eselükellahümme Ya Kerimü Ya Zel Celali Vel İkrami En Tegbelehü Minni Vela Tegna A Racai Minke Ya Kerimü Ve Sallahü Teala Seyyidina Muhhamediv Ve Ala Alihi Vesahbihi Vesellim.

Muharrem ayı ne zamandır 2023:

19 Temmuz 2023 Çarşamba günü Muharrem ayının 1. (ilk) günüdür. Muharrem ayı sene başı olup aşağıdaki dua gün içinde okunur. Sene başı duasını okuyan bir kimse o sene ölmez.

Sene başı duası Arapça okunuşu:

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ وَالصَّلَاةُ وَالسَّلَامُ عَلٰى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ أَجْمَعِينَ. اَلّٰلهُمَّ أَنْتَ الْأَبَدِىُّ الْقَدِيمُ، اَلْحَىُّ الْكَرِيمُ، اَلْحَنَّانُ الْمَنَّانُ، وَهٰذِهِ سَنَةٌ جَدِيدَةٌ! أَسْأَلُكَ فِيهَا الْعِصْمَةَ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ وَاَوْلِيَائِهِ وَالْعَوْنَ عَلٰى هٰذِهِ النَّفْسِ الْأَمَّارَةِ بِالسُّوءِ وَالْإِشْتِغَالَ بِمَا يُقَرِّبُنِي إِلَيْكَ يَا كَرِيمُ! يَا ذَا الْجَلَالِ وَالْإِكْرَامِ بِرَحْمَتِكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ. وَصَلَّى اللَّهُ وَسَلَّمَ عَلٰى سَيِّدِنَا وَنَبِيِّنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى أٰلِهِ وَصَحْبِهِ وَأَهْلِ بَيْتِهِ أَجْمَعِينَ.

Sene başı duası video

Sene başı duası Türkçe okunuşu:

Bismillahirrahmanirrahim.

Elhamdulillahi Rabbil Alemin Vessalatü Vessalamü Ala Seyyidina Muhammediv Ve Ala Alihi Ve Sahbihi Ecmain. Ellahümme Entel Ebediyyül Gadimü El Hayyül Kerimül Hannanül Mennan. Ve hazihi Senetün Cedidetün Eselüke Fihel Ismete Mineşşeydanirracim Ve Evliyaihi Vel Avne Ala Hazihinnefsil Emmarati Bissüi Vel İşğale Bima Yügarribüni İleyke Ya Kerimü Ya Zel Celali Vel İkram Birahmetike Ya Erhamerhaminin. Ve Sallallahü Ve Selleme Ala Seyyidina Ve Nebiyyina Muhammediv Ve Ala Alihi Ve Sahbihi Ve Ehli Beytihi Ecmain.

Zilhicce ayının son günü ve Muharrem ayının ilk günü oruç tutmak sünnettir. İbni Abbâs'tan (R.a) rivayet edildiğine göre Peygamber Efendimiz (s.a.v) şöyle buyurdular:

"Kim Zilhicce'in son günü ve Muharrem'in ilk günü oruç tutarsa, geçen seneyi oruçla kapatmış, gelen seneyi oruçla başlatmış olur ve çok aziz ve çok celil olan Allah böyle hareket etmesini onun 50 yılına kefaret eyler." (İbni Mâce)

Hicri yılbaşı sene sonu ve sene başı dualarını vaktinde okumayı unutanlar veya kaçıranlar daha sonra da okuyabilirler.

Yorum Gönder for "2023 Hicri Yılbaşı Sene Sonu ve Sene Başı Duası Fazileti"