Borçlardan sıkıntılardan tembellikten kurtulmak için dua

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa (s.a.v)'in Hadis-i Şerifinde geçen, Borçlardan sıkıntılardan tembellikten miskinlikten kurtulma duası. Duayı okumadan önce Allah'tan hayırlısını isteyerek, faziletine inanarak okunacak.


Borçlardan ve her türlü sıkıntılardan kurtulma duası Arapça

tembellikten  kurtulma duası arapça

Borçlardan her türlü sıkıntılardan kurtulma duasının okunuşu:

"Allahümme inni eûzü bike minel hemmi vel hazeni ve eûzü bike minel aczi vel keseli ve eûzü bike minel cübni vel buhli ve eûzü bike min galebetid deyni ve kahrir ricâli."

Manası:

"Allah'ım! Sıkıntıdan, üzüntüden sana sığınırım. Ve âcizlikten, tembellikten sana sığınırım. Ve borçluluktan, insanların kahrından sana sığınırım."

Bu duâ hakkında Peygamber Efendimiz (s.a.v) bir hadis-i şerifinde şöyle beyân etmiştir:
Okuduğunuz zaman sıkıntınızı giderecek ve sizi borçtan kurtaracak bir duâ öğreteyim mi? Evet yâ Resûlâllah denildiğinde, Efendimiz (s.a.v) de: Siz sabah, akşam bu duâyı okumaya devam ediniz.

Diyerek yukarıdaki duâyı buyurmuşlardır.

Bu hadis-i şerifi rivayet eden zât: Ben bu duâyı okumaya devam ettim. Allah benim borçlarımı ödeme kolaylığı verdi ve sıkıntımı giderdi, demiştir. Hadis Kaynağı: Ebu Davud.

Borçlardan, tembellikten, miskinlikten, her türlü sıkıntılardan kurtulma duası sabah akşam okumaya devam edilecek. Duanın kabul olması için 5 vakit Namaz kılmak şarttır, ayrıca faziletine inanarak dua edilecek.

Yorum Gönder for "Borçlardan sıkıntılardan tembellikten kurtulmak için dua"