Facebook sayfamız yoğun şikayet altında yalanı

Son zamanlarda Facebook sayfa beğeni sayısını çoğaltma adına denenmedik yol bırakmayan fırsatçılar, maalesef dinimizi, devlet kurumlarını ve tanınmış kişileri istismar ediyorlar.

facebook sayfamiz yogun sikayet altinda yalani

Sayfa beğeni sayısını arttırmak için kullandıkları taktikler:
"Facebook sayfamız yoğun şikayet altında lütfen paylaşın yapın."
"Facebook sayfamız yoğun şikayet altında lütfen boşta olsa yorum yazın."
"Facebook sayfamız yoğun şikayet altında lütfen bu resimi beğenin."
"Facebook sayfamız yoğun şikayet nedeniyle paylaşıma kapatıldı lütfen yorum yazın paylaşın." "Facebook sayfamız erişime kapatıldı bir beğeni dört şikayeti önlüyor.

Facebook şikayet dolaysıyla sayfalara kısıtlma veya engelleme yapar mı?
Cevabı tabikide hayır, çünki facebook sadece kural ihlali yapan sayfaları uyarmadan direk kapatır. Kısıtlama engelleme asla söz konusu değildir. Daha detaylı açıklama için facebook politikalarını okuyabilirsiniz.

Aslında bu gibi paylaşımlar sayfa sayısını arttırmak için bir tuzaktır. Peki bu kadar basit bir şeyi neden konu olarak yazdığımı belirteyim. Kurum veya her hangi bir kişi üzerine açılan sayfa, bu şekilde büyütülüp adını terör örgütleri adıyla değiştiriyorlar. Gezi parkı eylemcilerini hatırlayın hep bu şekilde organize olmuşlardı.

En tehlikelisi ise Dini İslami adına açılan sayfalar. İlk başta normal paylaşımlar yapan sayfalar, beğeni sayısı çoğaldıktan sonra bir anda İslam karşıtı paylaşımlar yapmaya başlıyor ve maalesef insanlar bunun farkına bile varmıyor.

Bir örnek vermek gerekirse Mahmud Efendi hazretleri adına açılmış bir sayfa, insanlar Mahmud efendi hz'lerini sevdikleri için ordalar. Ancak sayfa yöneticisi bunu fırsat bilip çıkarları uğruna Mahmud efendi hz'lerini istismar ediyor ve insanlarda buna kanıyor.

Mahmud Efendi hazretleri

Sosyal medya kurbanı olmayın, bu şekilde paylaşım yapan sayfalara lingi paylaşın bakalım ne cevap verecekler... Sevgiler saygılar..

Yorum Gönder for "Facebook sayfamız yoğun şikayet altında yalanı"