Şahmeran duası okumak doğru mu? Caiz midir Kaynağı Nedir

Son günlerde özellikle internet ortamında dolaşan "Dua-i Şahmeran"(Şahmeran duası) adlı duanın kaynağı nedir? Şahmeran duası hakkında Hadis ve Ayet var mıdır? Şahmeran duası okumak caiz midir kısaca haberimizde.

İnternette dolaşan Şahmeran duasına dikkat ediniz! En önemlisi de Allah'ın 3 ismi yanlış yazılmıştır, yanlış telafuz da yanlış mana doğurur.

Şahmeran Efsanesi ve Anlamı Nedir?


Şahmeran islami bir kelime değildir. Şahmeran, Fransızca bir kelime olup "Yılanların Şahı" anlamındaki "Şah-ı Maran'dan" geliyor.

Şahmaran figürü bir yılan, bir ejderha şeklinde, baş kısmı insan olan, yılanla insanın birleşmesinden meydana gelmiş doğa üstü bir yaratık olduğuna inanılan tamamen uydurma bir hikayeden ibarettir. Ayrıca hiçbir sahih kaynakta şahmeran efsanesi geçmez.

Şahmeran Efsanesi Nedir

Şahmeran duasının kaynağı nedir?


Şahmeran duası hiç bir muteber kitaplarda geçmiyor, sahih Hadislerde ve Ayetlerde de geçmemektedir. Şahmeran duası, Şahmeran efsanesi safsatasını meşru göstermek için, İsmi Azam duasından alıntı yapılmıştır. İsmi Azam duası en büyük dualardan olduğundan, ticari amaç olarak seçilmiştir.

Ayrıca, Cübbeli Ahmet hoca şahmeran duası hakkında "okunabilir caizdir" diye bir açıklaması kesinlikle yoktur.

Yinede Şahmeran duasını okuyabilir miyiz? İçinde Allah kelimesi geçiyor.


Yaratıkların en üstünü insandır. Allah (c.c) Şahmeran figürlü bir yaratığı yaratmamıştır. Şahmeran kelimesinin Türkçe anlamı "Yılanların Şahı" anlamına gelen bir kelime olduğu için, "Yılanların Şahı Duası" diye bir dua çeşidi yoktur. Ayrıca Şahmeran Arapça bir kelime değildir.

Kaynaksız asılsız dualardan mutlak uzak durmak gerekir. Allah (c.c) adı geçiyor diye kaynaksız, asılsız tamamen uydurma olan, şahmeran duasını okumak yerine, İsmi Azam duasını okumak en hayırlısıdır. Lütfen bu haberi paylaşın, bilmeyenleri uyarın.

Yorum Gönder for "Şahmeran duası okumak doğru mu? Caiz midir Kaynağı Nedir"