Salat-ı Tefriciye Duası Türkçe Arapça okunuşu (harekeli)

En zor ve en sıkıntılı zamanlarda okunan salat-ı tefriciye (salati nariye) duasının okumanın fazilet nedir? Salatı tefriciye duasının Arapçası, latin harflerle Türkçe okunuşu ve anlamı...

Salat-ı Tefriciye duası nedir dersek kısaca Peygamber Efendimiz (s.a.v)' salavat getirmek için okunur ve gayesi salavattır. Hangi dua olursa olsun duaya Peygamber efendimiz (s.a.v)i mutlaka katmamız gerekir, bunun içinde salat-ı tefriciye duasını okumak duanın veya hacetin kabul olmasına vesiledir.

Bu hususta İmamı Kurtubî Hazretleri, şöyle buyurmuştur;

"Bir kimse, çok önemli bir işinin veya önemli bir dileğinin gerçekleşmesini, ya da üzerinde devam edip duran büyük bir belanın üzerinden çekilip gitmesi (kalkması) için "Salât-i Tefriciye"yi (4444) defa okuyup, bu mübarek Salât-ü Selâm ile Yüce Peygamberimiz'i vesile edinse, hiç şüphe ve tereddüt yoktur ki, Yüce Allah, okulunun istek ve muradının olması için hayırlı bir sebeb yaratır ve ona muradını verir."

İmamı Kurtubî Hazretlerinin görüşü bu yönde ancak, kolay hatırda kalması için 11, 21, 41, 313 ve 4444 sayısını söyleyen alimlerde olmuştur. Bizde kolay hatırda kalması için 11 tekrar şekinde Salat-i Tefriciye duasını harekeli arapça ve latin harfler Türkçe okunuşunu hazırladık.

Salat-ı Tefriciye duası Arapça okunuşu (harekeli):

أللّهُمَّ صَلِّ صَلَاةً كَامِلَةً وَسَلِّمْ سَلَامًا تَامًّا عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدِ الّذِي تَنْحَلُّ بِهِ الْعُقَدُ وَتَنْفَرِجُ بِهِ الْكُرَبُ وَتُقْضَى بِهِ الْحَوَائِجُ وَتُنَالُ بِهِ الرَّغَائِبُ وَحُسْنُ الْخَوَاتِمِ وَيُسْتَسْقَى الْغَمَامُ بِوَجْهِهِ الْكَرِيْمِ وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ فِيْ كُلِّ لَمْحَةٍ وَنَفَسٍ بِعَدَدِ كُلِّ مَعْلُوْمٍ لَكَ

Salat-ı Tefriciye latin harflerle duası okunuşu:

"Allahumme salli salâten kâmileten ve sellim selâmen tâmmen alâ-seyyidina Muhammedin ellezi tenhallü bihi’l ‘ukadu ve tenfericu bihi’l-kürabu ve tukdâ bihi’l-havâicu ve tünâlü bihi’r-rağâibu ve husnu’l-havâtimi ve yusteska’l-ğamâmu bi-vechihi’l-kerîmi ve ‘alâ âlihi ve sahbihi fî-külli lemhatin ve nefesin bi-‘adedi külli ma’lûmin lek."

Salat-ı Tefriciye Duası Türkçe Anlamı:

"Ya Rab! Efendimiz Muhammed’e tam ve mükemmel bir salat ve selam eyle. O Nebi ki, onun yüzü suyu hürmetine düğümler çözülür, sıkıntılar dağılır, ihtiyaçlar karşılanır, arzulara ve güzel akıbetlere erişilir, bulutlardan yağmur dökülür… Onun âline ve ashabına da salât ve selam eyle Ya Rab! Her an, her nefeste ve senin bildiklerinin sayısınca."

Ayrıca oku: Her türlü sıkıntıdan kurtulmak için dua

Salat-ı Tefriciye Duası Faziletleri:

Şeyh Muhammed Tunüsi Hazretleri der ki: "Kim bu Salat-ı Nariye’ye her gün on bir defa devam ederse onun için sanki rızık gökten yağıyor ve yer onu yeşertip bitiriyor gibi olur."

İmam Kurtubi Hazretleri diyor ki: Kim çok önemli bir işinin olmasını veya devam edip duran bir belanın def edilmesini arzu ediyorsa, bu salat-i tefriciyeyi dört bin dört yüz kırk dört (4444) defa okuyup çok yüksek ahlâkta ve yaratı-lışta olan Nebiyy-i Zişan Efendimiz’e bununla tevessül etsin. Şübhe yok ki, Allah onun muradının gerçekleşmesi için ona başarılı bir kapı açar ve niyetine göre arzusunu verir.

İmam Dinuri Hazretleri de dedi ki: Kim bu Salavatı her farz namazı müteakib on bir defa okur da bunu kendine devamlı bir vird haline getirse, şüphe yok ki, o bir nice yüksek mertebelere ve geniş servetlere nâil olur. Her gün esrarı keşfetme niyetiyle bu salavatı Resuller sayısınca (313) defa okuyan kimse arzu ettiği birçok şeyleri görmeye başlar.

Kaynakça: (Muhammed Hakkı b. Ali Nazillili, Hazinetü’l-Esrar ve Celiletü’l-Ezkar, İstanbul, Matbaa-i Âmire, 1891. s. 167-168; Hür Mahmud Yücer, agm, 256-257. Cübbeli Ahmet hoca ( Ahmet Mahmut Ünlü.

Yorum Gönder for "Salat-ı Tefriciye Duası Türkçe Arapça okunuşu (harekeli)"