Charter Uçuş Nedir? Charter Seferleri ne demek?

Charter anlamı Nedir? Charter uçuş nedir nasıl bulunur? Charter seferleri ne demek? Kısaca Charter uçuş seyahat hakkında kısa bilgiler.

Charter Seferleri ne demek

Charter uçuş nedir?


Charter İngilizce bir kelime olup, Türkçe anlamı da "Kiralamak" demektir. Uçuş acentelerin veya tur organizasyon firmaların uçağı kiralayarak özel sefer yapmasına "Charter Uçuşu" denir. Yani kiralık uçakların uçuşuna Charter uçuşu, bir başka deyişle charter seferleri denmektedir. Normal tarifeli uçuşların zaman zaman pahallı olması nediyle "Charter uçuşu" yapılmaktadır. Charter uçuş kısaca "Ucuz Uçak" veya "Özel Sefer"anlamlarına da gelir.

Charter Uçuş Nereden Bulunur?

Seyahat acenteleri tatil veya yoğun dönemlerde 1-2 haftalık otel kiralama gibi durumlarda daha uygun olması için, Charter seferleri önerir ki bu uçuşların en büyük özelliği, hem ekonomik hemde kesin saatlerde kalkmamasıdır. Genelde yurt dışı seyahatlerde Charter uçuşları yapılmaktadır.

Charter seferi, THY, Onur, Pegasus, Anadolujet vs gibi havayolu şirketlerinden klasik bilet alır gibi satın alınamamaktadır. Seyahat acentelerin kiraladıkları uçaklardan temin edilmektedir. Yalnız özel durumlarda örneğin, Türkiye - Almanya - Hollanda- İngiltere vs gibi maçlarda Charter seferi daha pahalıya gelmektedir.

Ayrıca bakınız: Stol tipi havaalanı nedir?

1 yorum for "Charter Uçuş Nedir? Charter Seferleri ne demek?"

  1. i can fix your template problem, and fix it for earn money, if you want to fix it then email me : farhan.anf.jan@gmail.com with 5$

    YanıtlaSil