Dinimizde Gerdek Gecesi Nasıl Olmalıdır İslamda cinsel hayat

Dinimizde gerdek gecesi (ilk gece) konusunda neler yapılır? Gerdek gecesi (ilk gece) adapları nelerdir? Konuya geçmeden dinimizde gerdek gecesi hakkında geçen kelimelerin Türkçe anlamı nedir? İslamda gerdek gecesi cinsel hayat nasıl olmalıdır?detaylı açıklama.

Dinimizde Gerdek gecesine "Zifaf"denir, yani zifaf gecesi ilk gece anlamına gelir. Dinimizde cinsel ilişkiye ise "Cima" denir.

islamda cinsel hayat


Ayrıca bakınız: Tamamı hadislerle cimanın edepleri


İslam Dinimizde Gerdek Gecesi (Zifaf) adabı nasıldır?

İlk gece kız erkek Allah rızası için iki rekat namaz kılar, namaz sonra kız ve erkek Allah'tan evliliklerin haklarında hayırlı olması için dua ederler.

Her kız, bu ilk gecede, az veya çok ürkeklik ve çekingenlik gösterir, utanır, sıkılır. İlk defa bir erkekle baş başa kalmanın, ona açılmanın utancını hisseder. Bu hali, gayet normaldir, mutlaka hoş karşılanmalıdır.

İlk gecede iş erkeğin üzerindedir, kızın heyecanını utangaçlığını ve ürkekliğini erkek gidermelidir. İlk gece havasından uzaklaştıracak, sıkmadan bunaltmadan, samimi sohbetler ederek kızın rahatlaması sağlayacaktır.

İlla ilk gece cinsel ilişki (Cima) olacak diye ısrarcı olunmamalı, hatta kıza dilediği zaman olsun rahatlığı verilmelidir. Böylesi nazik gönül alıcı yaklaşımlar, kıza cesaret verecek cinsel ilişkiye hazırlama noktasında ilk adım atılmış olacaktır.

Korkuyu, utangaçlığı, çekingenliği güzel sözlerle kıza cesaret vererek tebrik etmeli hazır hale getirilmelidir.

Hadis-i şerifte buyrulduğu gibi:

"Sizden biriniz hayvanların yaptığı gibi, şakalaşmadan, konuşmadan, öpmeden ailesi ile birleşmesin."

Cima öncesi ve sonrası dikkat edilmesi gerekenler.
1- Cimaya Euzü-Besmele ile başlamalıdır. Niyeti kendini ve hanımını zinadan korumak ve hayırlı evlat yetiştirmek olmalı.

2- Cima başlamadan önce, kadınla kafi miktarda oynaşmak ve kadında kuvvetli bir arzu belirdikten sonra başlamak gerekir. Böyle bir başlangıç olmadan cimada bulunmanın, kadın için felaket olacağı hadis-i şerifte belirtilmiştir.

3- Cima anında acele etmemeli, kadının tatmin olması beklemelidir.

4- Cima bitince hemen çekilmemeli, biraz daha birlikte kalmalı, kadının zevkinin ifası için bir miktar daha beklemelidir.

5- Cima'dan sonra tekrar beraber olmak veya uyumak için, hemen avret yerlerini yıkamak faydalıdır. Ayrıca abdest almak veya gusletmek lazım değilse de iyi olur.

Cimanın pazartesi ve cuma geceleri olması iyidir. Diğer geceler de olabilir caizdir.

Cimada yapılması uygun olmayanlar:


Cima esnasında kıbleye ayaklar kıble istikametinde olmamalıdır. Ayaklar aslında hiç bir zaman kıbleye uzatılmaz.

Yorgan ve benzeri bir örtü olmadan, açık olarak çırılçıplak cima etmemelidir, bundan kaçınmak gerekmektedir.

Tam cima halindeyken konuşmak, gülmek, sesi yükseltmek uygun değildir. Bu halin çocuk için konuşma aksaklığına sebep olacağı ayrıca söylenmiştir. Bu konuşmalar, cima zevkini kısar ve tatsızlık doğurur. Konuşma ve fısıldaşmalar, başlangıç sırasında olmalıdır, cima esnasında olmamalıdır.

Eşinin ve kendinin avret uzvuna (cinsel organlara) bakmamalıdır. İhtiyaç halinde karı koca birbirine tepeden tırnağa bakabilir, Haram değildir. Avret yerlerine bakmak ayrıca unutkanlık yapmaktadır.

Kameri ayların ilk, orta ve son gecelerinde cima etmemek iyi olur. İhtiyaç olursa, şehvetlenip haram işlemek mesela yabancı kadında şehvetle bakma tehlikesi varsa cima etmek edilebilir.

Eşler arasında geçen cinsi ilişkilerle ilgili mahrem sırların başkalarına ifşa edilip yayılması haramdır. Ayrıca yayanlara lanet vardır, günümüz kadınlarının neredeyse tek konuları bu yöndedir.

Bazı adap kitaplarında, cima vakitleriyle ilgili zamanlardan ve bu vakitlerin doğacak çocuklar üzerindeki tesirlerinden bahsedilmiştir. Bunlar dini bakımdan uyulması gereken bağlayıcı hükümlerden değildir. Fakat bahsedilen vakitlerin gözetilmesi zararlı olmaz, daha faydalı olur.


Cima (cinsel ilişki) için tavsiye edilen vakitler

Dinimizde cinsel ilişkiye girme günleri, Pazartesi, salı, perşembe, cuma geceleri ve gündüz öğleden önce.


Cima (cinsel ilişki) için tavsiye edilmeyen vakitler:

Hafta içinde pazar gecesi ve çarşamba gecesidir. Kameri aylarının birinci, on beşinci ve sonuncu geceleri. Ramazan bayramı ve Kurban bayramı geceleri. Berat gecesi. Yola çıkılacak gece. Gündüz öğleden sonra.

Bunlar da bir tavsiyedir. Şehvetlenip haram işlemek mesela yabancı kadında şehvetle bakma tehlikesi varsa mekruh olmaz. Bilakis beraber olunabilir. Güne, zamana bakılmaz.


Cima (cinsel ilişki) için münasip görülmeyen haller:

Zevcenin rızası yoksa. Abdesti sıkışıksa. Fazla tok, hasta ve yorgun ise. Çok soğuk ve çok sıcaksa.


Cima (cinsel ilişkide haram yasak olan haller:

Kadınla hayız (aybaşı hali), nifas (lohusalık) halinde münasebette (cinsel ilişki) bulunmak haramdır. Helal olduğuna inanan, dinden çıkmış kafir hükmünde dir.

Bu konuda hadis-i şerifte de şöyle buyrulmuştur:

"Bir kimse, karısıyla dübüründen (arkasından) cima' etse, Allahü teâlâ ve melekleri ona lanet ederler ve Allah'ın rahmetine ulaşamaz."

Yüce İslam dinimiz gerdek gecesi konusunda bizlere tavsiyeleri bunlardır.

Yorum Gönder for "Dinimizde Gerdek Gecesi Nasıl Olmalıdır İslamda cinsel hayat"