Aronia Faydaları Nelerdir Aronya Meyvesi Nerede Satılır

Süper meyve olarak bilinen Aronia bitkisi, 4 yıldır Türkiye de Aronia meyvesi olarak yetiştirilmeye başlandı. Peki, Aronia Nedir? Aronia - Aronya Meyvesi Faydaları Nelerdir? Nerede Satılır? Aronia nasıl yenir - tüketilir? işte merak edilen sorulara cevap.

Aronia Nedir?

Aronia Kuzey Amerika'da doğada kendiliğinden yetişmiş ve üzerinde yapılan çalışmalar sonucu sağlık üzerinde faydaları keşfedilerek, tıbbi alanlarda kullanılmaya başlandı. Amerika dan sonra Rusya'da yetiştirilmeye başlanan Aronia 2012 yılında Türkiye'de Yalova'da yetiştirilmeye başlandı.

aronia nerede satilir nasil tüketilir

Aronia, Gülgiler (Rosaceae) Familyasından Maloidea alt familyasındandır. Aronia, meyve ve süs çiçeği olarak yetiştirilmekte. Aronia, her türlü ortamda yetişmektedir. Aronia yavaş yavaş uzar ve ekiminden 2 veya 3 yıl sonra meyve vermeye başlar.

Ayrıca Aronia dünyada "Süper Meyve" olarak bilinmesinin yanında, "Rus Yaban Mersini" ve "Aronya Üzümü" ve "Siyah Kuş Kirazı" olarak da bilinmektedir.

Aronia Bitkisi-Meyvesi Nedir? (Video)


Aronia Meyvesi Faydaları Nelerdir?

Aronia meyvesinin en çok dikkat çeken faydası, Kanserli hücreler üzerinde olan etkisi nedeniyle kanser hastalıkları tedavilerinde kullanılması.

1- Antioksidan etkisi yaparak yaşlanmayı geciktirir.

2- Parkinson hastalığı tedavisinde kullanılmakta.

3- Kalp-damar hastalıkları tedavisinde iyileştirici özelliği vardır.

4- Karaciğer rahatsızlığı olanlar için şifa kaynağıdır.

5- Cilt üzerinde gençleştirici bir etkiye sahiptir.

6- Kan şekeri hastalıklarına faydalıdır.

7- Tansiyon hastalıklarına faydası çoktur.

8- Mide ülseri ve problemlerine karşı faydalıdır.

8- Stres gibi sıkıntılara faydalıdır.

9- Kronik göz iltihabı tedavisi için etkisi fazladır.

10- UV ve Radyasyon koruması sağlar (özellikle sürekli cep telefonu, tv, bilgisayar gibi)

11- Soğuk algınlığına karşı mükemmel fayda sağlar.

12- B2, B6 ve E vitamini bakımından oldukça zengin bir meyvedir.

13- Beyin tümörüne karşı tedavi edicidir.

14- Aronia meyvesi daha bir çok hastalıklara karşı faydaları kanıtlanmış bir meyvedir. Bu nedenle tıp alanında ilaç olarak kullanılmaktadır.

Aronia Meyvesi Nerede Satılır?

Daha önce Goji berry hakkında yazdığımız yazıda, internet üzerinden satın almayın dediğimizde çeşitli saldırılara maruz kalmıştık. Ve yine aynı şeyleri söylüyoruz "Aronia Meyvesini internet üzerinden satın almayın!" Peki nereden satın alacağız derseniz, marketlerden halk pazarlarından ve güvendiğiniz aktarlardan satın alabilirsiniz.

Aronia meyvesini kendinizde yetiştirebilirsiniz, öylesine mübarek bir meyve ki, her türlü ortamda yetişebiliyor. Bahçede süs bitkisi olarak saksıda bile yetiştirilebilen bir bitkidir, boyu 2 metreye ulaşır. en geç 2 veya 3 yıl içinde meyve vermeye başlar ve bu en güvenli yoldur.

Fidanı bulunduğunuz fidanlıklar müdürlüklerinden çok ucuz fiyata satın alabilirsiniz, hem bu daha garanti daha da keyifli olacaktır.

Aronia Meyvesi Nasıl Yenir-Tüketilir?

Aronia Meyvesi dünyada olgunlaşınca taze meyve ve şerbet olarak tüketilmektedir. Taze olarak yenmesi daha hoştur.

Yorum Gönder for "Aronia Faydaları Nelerdir Aronya Meyvesi Nerede Satılır"