Elfin Ne Demek? Elfin isminin Anlamı Nedir caiz midir

Çeşitli internet sitelerin fetva verdikleri ve son zamanlarda türeyen yeni isimlerden Elfin ne demek, Elfin isminin Türkçe anlamı nedir, Elfin ismi Kur'an da geçiyor mu, caiz midir. Tüm merak edilenler sahih kaynaklarıyla kısaca haberimizde.

Elfin Ne Demek

Elfin Ne Demek?

Elfin; İngilizce bir kelimedir, Elfin Türkçe anlamı; Cinlerle ilgili, Cin gibi, Yaramaz, anlamına gelmektedir. Elfin ismi genelde gayrimüslimlerin çocuklarına verdikleri bir isimdir.

Elfin isim olarak kız çocuklarına verilmektedir. Kur'an-ı Kerimde Elfin ismi geçmemektedir. Çocuğa konulan ismin güzel bir anlamı olması hususunda Peygamber efendimiz (.s.a.v) çeşitli uyarılarda bulunmuştur.

Ayrıca bakınız: Zeyna isminin anlamı nedir?

Bu konuda Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) bir hadisinde şöyle buyuruyor;

"Çocuklarınıza güzel isimler koyun, zira mahşerde o isimlerle çağrılacaklar" buyurmuştur.

Elfin ve benzeri yabancı kökenli isimlere fetva veren isim anlamları adı altında açılmış sitelerden kaynak isteyin. Hiç bir ilmi bilgisi olmayan sitelere itibar etmeyin ki olası hayati hatalara düşmeyin.

Elfin ismi caiz midir çocuğa konur mu?

İsim kişiyi çağrıştırır, Elfin İngilizce bir kelimedir ve cinlerle alakalı olma hasebiyle çocuğa Elfin ismi konulmaz caiz de değildir. Elfin yerine ismi güzel manaya gelen isimler verilmelidir.

Yorum Gönder for "Elfin Ne Demek? Elfin isminin Anlamı Nedir caiz midir"