Kısaca Simya Nedir Ne Demek? (Alchemy Simyacı) Özet Bilgiler

Çok eski dönemlerde kimyanın öncüsü olarak bilinen, değersiz maddeleri altına çevirme işleri ve ölümsüzlük iksirini bulma uygulamalarına gibi tamamen kurgusal bir felsefeye dayanan, Simya, Simyacılar nedir kimdir? hakkında özet bilgiler haberimizde.

Simya Nedir Kısaca:
Günümüz kimyanın 2500 yıl önceki adına "Simya denir." İngilizce de Alchemy anlamına gelen Simya, Alşimi olarak da bilinir.

simya resim

Ancak Simya bir bilim değildir. Simya, Kimya, Tıp, Fizik, Astroloji, Semiotik, Mistizim, Spiritüalizm, Metalurji ve sanatı bünyesinde barındırır.

Simyacı Nedir?
Değersiz maddeleri altına çevirme, bütün hastalıkları iyileştirme ve hayatı sonsuza dek uzatacak ölümsüzlük iksiri bulma gibi uğraşılarda bulunan kişilere de "Simyacı" denmektedir. Genelde deneme yanılma yöntemi ile bazı şeyleri tesadüf eseri keşfetmişlerdir. Simyacılık aslında tamamen kurgusal bir felsefeye dayanır.

Simyaci fotoğraf

Simyanın Hedefleri ise şöyledir.
En basit şekliyle sıralayacak olursak.
1- Sonsuz gençlik ve sağlık iksirini bulmak ( tabi bu mümkün değildir)
2- Sahibi olan kişiye ölümsüzlük getirdiğine inanılan ve metalleri altına çevirdiği düşünülen felsefe taşını bulmak. ( Buda mümkün değil)
3- Değersiz metalleri değerli metallere çevirmek ( altın gümüş vs gibi) (Mümkün değildir)

Simya ile uğraşan ülkeler:
1- Mezopotamya
2- Eski Mısır
3- İran
4- Hindistan
5- Çin'de uğraşılmıştır.
Ayrıca Yunanistan'da, Roma imparatorluğu döneminde hüküm sürdüğü coğrafyada önemli İslam başkentlerinde ve daha sonra ise 19. yüzyıla kadar Avrupa'da simya işleri ile uğraşılmıştır.

Ünlü Simyacılar
Ebu Musa Cabir bin Hayyan
Johann Rudolf Glauber
Amaldus de Villa Nova
Nicolas Flamel
El-Razi
Thomas Norton
Robert Boyle

Özetlemek gerekirse simya veya simyacılık işleri tamamen kurgusal bir felsefeye dayalı deneme yanılma işleri ile uğraşılan bilimle hiç bir alakası olmayan bir uğraştır.

Yorum Gönder for "Kısaca Simya Nedir Ne Demek? (Alchemy Simyacı) Özet Bilgiler"